El 1r San Miguel GastroFest Km0 tanca amb èxit de públic i assegurant la seva continuïtat
El 2 d'abril va tancar portes el 1r San Miguel GastroFest Km0 i ho ha fet amb un gran èxit de públic. Més de 8.000 persones han passat aquest cap de setmana pel recinte del Poble Espanyol i han gaudit d’aquesta gran festa de la gastronomia de proximitat, un certamen que ha ofert la possibilitat de tastar una vintena de propostes culinàries elaborades amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat maridats amb cerveses San Miguel. 


Segons els organitzadors, l’èxit d’aquesta primera edició del San Miguel GastroFest Km0 assegura la continuïtat del certamen, que tindrà caràcter annual. Cuina en directe, maridatges i música


Un showcooking del televisiu Jordi Cruz (Angle, ABaC, Atempo, Ten’s) va obrir oficialment el San Miguel GastroFest Km0 ahir dissabte. Sens dubte, un dels actes més esperats d’un esdeveniment que ha volgut reivindicar la gastronomia de proximitat. 


Però no ha estat l’únic xef que ha cuinat en directe en el Poble Espanyol aquest cap de setmana. Susana Aragón (Centric Gastro) i Fran López (Xerta i Villa Retiro) també han ofert showcookings així com Carlota Claver (La Gormanda), Josep (Palau Vell) & Antonio (Les Vinyes), Carlos Novo & Eric Ochoa (Gastro Garatxe), i Eva Hausmann (Hausmann Gastronòmic). 


Però a més de la cuina en directe, 10 xefs del Baix Llobregat –integrants del col·lectiu de restaurants Sabors de l’Horta– i de Barcelona han elaborat allà platets amb producte fresc i de temporada del Parc Agrari (carxofa del Prat, calçots, alls tendres, espàrrecs de Gavà, pollastre Pota Blava…). Plats i elaboracions culinàries que s’han maridat amb diferents cerveses de San Miguel, i que han estat tastades pels assistents del certamen. 


Platets tant d’estil tradicional com de cuina creativa, i sempre amb el producte fresc com a ingredient principal. Per exemple, s’ha ofert una Focaccia de carxofa prat de la xef Susana Aragon (Cèntric Gastro) amb la San Miguel Manila; o una Pita de botifarra eco i calçots també de Susana Aragon amb la Nomada Petricor; unes Braves del Parc Agrari de Cooking Group ( El Cortijo, La Masia, Rústic i Sinfonia) amb la San Miguel Eco; o també de Cooking Group unes Migas del Pastor amb all tendre i calçot del Parc Agrari i ou de gallina de pota blava amb la Magna de San Miguel; un Trinxat de col amb ravioli de botifarra negra d’El Palau Vell amb la Nomada Nature pils; o un Mini de Pota Blava amb la San Miguel Selecta. 


A més de l’oferta dels restauradors del Baix Llobregat i Barcelona, s’ha pogut gaudir d’un menú Calçotada en una àmplia i agradable zona a l’aire lliure, amb música en directe.


Més notícies