Terra i Gust

Localitat

Barcelona

Sobre el projecte

Espai dins les festes de la Mercè, amb una gastronomia sostenible i de qualitat, i una proposta musical, d’activitats i tallers per a tota la família. Els restaurants Slow Food de Barcelona plantegen platerets centrats en l’origen del producte i la seva elaboració. Trobeu tallers, exposicions i xerrades per descobrir una alimentació respectuosa amb el medi ambient i amb qui produeix els aliments.

Iniciativa part del llegat de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i de l’aposta de la ciutat per un sistema alimentari més sostenible i saludable.

L'activitat a la primera edició 2021 a La Rambla de Barcelona; el 2022, a la Ronda de Sant Antoni; i les edicions 2023 i 2023, es consolida a l'espai de la Ciutadella

Organitza: Ajuntament de Barcelona

Col·laboren i produeixen: AGT i Slow Food Barcelona.

Objectius

  • L’oferta gastronòmica de Terra i Gust és elaborada amb productes de temporada, de proximitat i ecològics.

  • Apostem per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, donem suport i promocionem els petits productors de proximitat, compromesos amb el seu entorn.

  • Els col·laboradors i serveis externs (web, disseny, fotògrafs,...), són autònoms i petites pimes del territori.

  • Les impressions del 90% del material gràfic de la fira es realitzen en cartró reciclat, reduint el plàstic per un material que a més de ser reciclat, permet el reciclatge.

  • El mobiliari és de fusta recuperada, evitem al màxim el plàstic.

  • Els plats són biodegradables, ja que s’obtenen dels sobrants de la canya de sucre. 

  • Utilitzem coberts fabricats amb plàstic ecològic sense petroli, amb CPLA o RCPLA, totalment biodegradables. 

  • Oferim tovallons fabricats amb cel·lulosa reciclada, que segueix un procés de producció respectuós amb el medi ambient.

  • Contractem personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social.