Guia de Restaurants del Baix Llobregat

Localitat

El Prat

Sobre el projecte

D’entre els més de 1.500 negocis del sector a la comarca, la publicació editada el gener de 2022 recull els 50 restaurants que representen a més de 20 ciutats del Baix Llobregat. La guia reuneix una cinquantena de restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència. El projecte vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques.

Organitza i produeix: AGT

Objectius

D’entre els més de 1.500 negocis del sector, la publicació recull els 50 restaurants que representen a més de 20 ciutats del Baix Llobregat. Una classificació que ha sortit gràcies a les deliberacions i tasts d’un jurat gastronòmic de primer nivell que els ha visitat durant tot l’any passat.

La guia reuneix 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència. El projecte vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques. La guia és fruit de dos anys de treball, de buscar i rebuscar, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits, que han analitzat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals en surt una classificació amb els 50 millors, que van rebre un reconeixement per la seva presència a la guia.

L’acte va comptar amb la presència de més de 10 alcaldes de la comarca, tinents d’alcalde, representants de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, xefs de màxim prestigi i gastrònoms. La Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va tancar l’acte amb una reivindicació del paper de la pagesia i els productors de proximitat com a base de la gastronomia del nostre país.

La publicació es podrà comprar inicialment a través de la web agtbaix.cat i es distribuirà als restaurants inclosos a la guia i llibreries de la comarca.

Més informació a

Noticia La Vanguardia