San Miguel GastroFest arriba a Vilanova i la Geltrú  per valorar el producte del territori

www.gastrofest.cat


 14, 15 i 16 D’OCTUBRE 
MUSEU DEL FERROCARRIL DE CATALUNYA A VILANOVA I LA GELTRÚ

Vilanova és una ciutat magnífica que es viu i gaudeix de moltes maneres, i la primera edició del San Miguel GastroFest posarà al centre el valor gastronòmic del territori. El 14, 15 i 16 d’octubre, en un espai únic, el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, se celebrarà aquesta fira gastronòmica, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, San Miguel Magna i Gremi d’Hostaleria de Vilanova, amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT). L’acció s’uneix a les diferents activitats gastronòmiques que s’impulsen a la ciutat, referent de la cuina marinera de Catalunya, tant per la varietat de plats tradicionals propis com per les genuïnes interpretacions dels restauradors, gràcies a la gamba i a la varietat de peix fresc que arriba al Port de Vilanova.


QUÈ ES PODRÀ TASTAR A GASTROFEST?
A l’espai de gastronomia es podrà trobar una oferta variada elaborada amb productes de proximitat: amb una proposta de fins a setze platerets amb un preu de 5€. La iniciativa uneix el plaer del bon menjar amb tot el potencia del territori. S’hi trobaran des d’una fideuà clàssica amb sípia, escamarlà, musclo de Vilanova i allioli; un taco de llagostí de Vilanova amb salsa thai; una gamba de Vilanova confitada a baixa temperatura amb saltat de gules al kimchee i llavors de xia; o un espectacular risotto de Calamar de Vilanova. En l’edició d’enguany hi participaran Arrosseria Kiko, BBT-2 Restaurant & Cocteleria, El secret de l'Escala - 8 de Tapas, Espai de la Carme, L'Hac, La Senalla, Macot i Sa barra, vuit restauradors implicats en la dinamització de la ciutat i que aposten per la qualitat.


COM S’HI POT PARTICIPAR?
A l’espai d’activitats, gratuïtes durant els tres dies, comptarà amb una programació musical, maridatges i tast de cerveses San Miguel, un concurs de tiratge i diferents ShowCookings a l’Aula de Cuina amb xefs de la ciutat i dos convidats molt especials: Fran López, xef de Xalar, Villa Retiro i Xerta (amb Estrella Michelin); i Fran Vicente (concursant de Top Chef España).


UN MARC ÚNIC, EL MUSEU DEL FERROCARRIL
El Museu és un equipament cultural excepcional, pel seu antic dipòsit de locomotores i l’espectacular col·lecció de locomotores històriques de vapor més importants d’Europa, amb més de cinquanta vehicles de totes les classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus que expliquen la història del ferrocarril i la seva contribució al desenvolupament social i econòmic de les ciutats.

PER QUÈ SAN MIGUEL GASTROFEST ÉS SOSTENIBLE?
San Miguel GastroFest és un projecte que aposta pel producte local i la conservació del territori com a referent diferenciador, alhora que fomenta l’economia local. També hi ha un compromís amb la reducció de residus: les impressions del 90% del material gràfic de la fira es realitzen en fusta i cartró reciclat, evitant el plàstic. San Miguel, amb centre de producció a Lleida des de 1957, manté el seu compromís amb la producció des del territori i aposta pels projectes que ajudin a un entorn més sostenible i a posar en valor els diferents productes locals.
 
VILANOVA ÉS GASTRONOMIA LOCAL I MOLT MÉS!
Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca del Garraf, té prou atractiu per si mateixa, però l’entorn natural d’entre la serralada litoral i la mar Mediterrània fa que mantingui un equilibri gairebé, optant pel turisme de qualitat, sostenible i familiar, que valora la identitat de la ciutat (que va obtenir el Segell Biosphere). És una de les poques viles marineres de la costa catalana que ha conservat festes, tradicions, gastronomia i una identitat singular, a més de ser una destinació excel·lent per als amants de la natura i l’esport.Organitza

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

San Miguel Magna

Gremi d’Hostaleria de Vilanova


Produeix

Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)


Col·labora

Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú

Rodalies de Catalunya

Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú

Costa Barcelona
Més notícies