XIVè Març Gastronòmic, reivindicant els productes del Parc Agrari, i la gastronomia sostenible i saludable

marcgastronomic.cat• Del 23 de març al 23 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes a 30 restaurants de 13 municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès.

• Amb el Març Gastronòmic, es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa, que seran novament en un espai de trobada a l’espai públic entorn de l’oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment amb Carxofa Prat.  Les festes s’allargaran fins a finals d’abril. 


Tornen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, del 23 de març al 23 d’abril, en més d’una tretzena edició en què l’activitat, després d’un període molt complex pel sector de la restauració i la producció agropecuària. El Prat serà la capital de l’activitat amb 11 participants, xifra rècord de l’històric de l’activitat, i s’estendrà cap a 13 ciutats del Baix Llobregat i el Barcelonès: Abrera, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cervelló, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.


L’Ajuntament del Prat, torna a organitzar l’activitat, que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari. En aquesta edició s’espera superar l’èxit d’edicions anteriors, consolidant l’activitat com una referència al nostre país. L’acció gastronòmica s’emmarca dintre de les línies de treball de l’actual equip de govern, amb la complicitat d’altres agents de la ciutat, per posar en valor els productes de proximitat del territori en la cuina de la restauració local. És un dels eixos de l’estratègia de ciutat: treballar amb els productors i restauradors locals de la ciutat, significa transformar les realitats agroalimentàries i per fomentar una alimentació sostenible i contribuir a una gastronomia bona, sana i justa. Una cuina basada en productes locals també contribueix a la conservació de la biodiversitat, generant d’un turisme gastronòmic de proximitat, qualitat i sostenible per al territori.Els periodistes Carme Gasull i Josep Sucarrats, padrins del Març Gastronòmic


L'activitat tindrà dos padrins de referència del periodisme gastronòmic, Carme Gasull i Josep Sucarrats. Periodista de formació i comunicadora per devoció, Gasull és cofundadora del portal Gastronomistas.com, i col·labora en mitjans especialitzats, i modera de xerrades i ponències a fires, jornades i congressos del sector. Autora de diferents llibres, els seus treballs visibilitzen el paper protagonista de les xefs a la cuina. Sucarrats fou director de la revista gastronòmica "Cuina" i actualment ho és d’“Arrels · El món que torna”, dues publicacions clau per entendre el periodisme gastronòmic al nostre país. Col·laborador de diversos mitjans, és coautor de diferents llibres, i una veu reivindicativa d'una cuina arrelada al territori i els productors agroalimentaris.Tornen les Festes de la Carxofa al Prat!


Amb el Març Gastronòmic, es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa, que enguany es tornaran a convertir, en un espai de trobada a l’espai públic a l’entorn de l’ oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment amb Carxofa Prat. Per celebrar que tornarem a gaudir als carrers d’aquest extraordinari producte del Parc Agrari del Baix Llobregat, símbol de la tradició agrícola de la ciutat, en el marc de les Festes de la Carxofa, s’organitzaran una gran varietat d’activitats de caràcter gastronòmic i festiu, per tots els públics. A més del Març Gastronòmic, tornarà la Carxofada del Prat (el 2 d’abril), l’Escarxofa&Jazz (diumenge 16 d’abril), i el FiraTapa Carxofa Prat (21, 22 i 23 d’abril).Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, i altres col·laboradors


Gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, l’activitat comptarà amb un descompte especial, que s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques i que ha passat d’un 10 a un 15% durant els dos darrers anys, com una acció que pretén donar suport al sector de la restauració. En les accions de promoció, el Consell assumeix una part del cost del producte, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.


San Miguel · Magna aposta pel producte local
San Miguel · Magna continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. Tots els menús aniran maridats amb la cervesa Magna San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local.


Organitza

Ajuntament del Prat de Llobregat


Produeix

Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT)


Més notícies