Segona edició de Terra i Gust a la Mercè

Del 23 al 25 de setembre, en el marc de la Festa Major de Barcelona, a la Ronda de Sant Antoni, es podrà gaudir de Terra i Gust, una fira amb 14 restaurants de la ciutat que aposten per la gastronomia responsable, amb xerrades i activitats en l’Aula de Cuina i un espai del Barcelona Beer Festival amb cerveses artesanes de proximitat, amb la sostenibilitat com a eix central de l’activitat.


La segona edició de la Festa de l’Alimentació Sostenible convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient i amb propostes de qualitat que posen en valor els aliments de proximitat i saludables, les persones que els elaboren i cuidar del planeta amb pràctiques sostenibles. L’activitat l’organitza l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.
 
QUÈ ES PODRÀ TASTAR?
A l’espai de gastronomia es podrà trobar una oferta variada de productes, plats i begudes elaborats amb productes ecològics, de proximitat i de temporada: amb una proposta de fins a catorze platerets amb un preu de 5€. D’aquesta manera, es té cura de la salut del planeta sense deixar de banda el plaer del bon menjar, en un espai gastronòmic on s’ofertarà bon menjar, saludable i sostenible amb diverses propostes de restauració que aposten, en els seus plats i elaboracions, pels productes fets amb amor i que alhora tenen cura pel medi ambient.


En l’edició d’enguany hi participaran Bistrot Levante, Casa Amalia 1950, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Green Leka, Happy Foods, Mescladís, Monocrom, Papagayo, Piel de Gallina, Rasoterra i  Zaza Cuina i vi. Xemei participa com a representant de la cuina de Roma, la ciutat convidada per la festa major 2022. Un espai Begudes amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival (BBF), que han seleccionat 4 productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. També es trobarà un espai de vins naturals, amb L’Olivera (Can Calopa); i en les propostes sense alcohol, podreu tastar Kombutxa ecològica. Cal destacar la presència de quatre petits productors que oferiran tastos de formatges, olis i carns ecològiques.

COM S’HI POT PARTICIPAR?
A l’espai d’activitats, gratuïtes durant els tres dies, hi haurà tallers per a tota la família, exposicions i xerrades per descobrir el món de la gastronomia amb una mirada respectuosa envers el medi ambient i amb els productors que tenen cura dels aliments que consumim, parlant de consum responsable, reciclatge i la sostenibilitat ambiental. Entre les entitats i institucions col·laborades a Terra i Gust, coordinades per Espai Consum Responsable, hi trobem Agència de Salut Pública de Catalunya, Associació Vida Sana, Living Lab de Salut d'IrsiCaixa, Coordinadora de Mercats de PaGÈS, Coòpois - Cercle Transició agroecològica i consum; i IAAC-(Projecte Foodshift 2030), Solucions Socials Sostenibles SCCL Catering i Botiga Bon Cor.

QUÈ ES PODRÀ ESCOLTAR?
L’escenari “Terra i gust” acollirà propostes musicals variades per a cada moment del dia. Al migdia entra en escena música que convida a gaudir d’un vermut a l’aire lliure i al vespre, sonaran ritmes més potents que convidaran a ballar, com el funk-jazz o el rock’n’roll. Big Menú, Guillem Roma i Alessio Arena, Bab L’Bluz: Nayda!, Rivolta o Koko-Jean & The Tonics seran alguns dels grups que formen part de la programació.
 
PER QUÈ TERRA I GUST ÉS SOSTENIBLE?
Terra i gust és un projecte que aposta per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, alhora que fomenta l’economia local i la reducció de residus. És un festa que reivindica tant la sostenibilitat pel planeta com la del producte, posant també el focus en la vessant social, contractant personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social. En l’edició d'enguany, l’organització de Terra i Gust ha signat un conveni de col·laboració amb Mescladís, una entitat arrelada a la ciutat i referent en la cohesió social. L’acció s’emmarca en l’estratègia d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat, amb horitzó 2030 que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.
 
 
Més info: http://www.alimentaciosostenible.barcelona/terraigust
 
Què: Terra i Gust, el festival que celebra la gastronomia sostenible
Durada: del 23 al 25 de setembre
Horari: Divendres de 13 a 23 h · Dissabte i diumenge de 12 a 23 h.
Restaurants participants: Bistrot Levante, Casa Amalia 1950, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Green Leka, Happy Foods, Mescladís, Monocrom, Papagayo, Piel de Gallina, Rasoterra,  Zaza Cuina i vi i Xemei
On: Ronda de Sant Antoni (al costat sortida L2 Metro Parada Sant Antoni
Preu dels platerets: 5 €      
Tallers gratuïts:
Link de descàrrega d’imatges en alta ressolució: https://www.dropbox.com/sh/smnmd13o0ruk7cr/AADUII-alOb-Chrmwl9uHAIua?dl=0

Més notícies