El Districte Cultural i l’Ajuntament de L’Hospitalet impulsen Tapes del Món per unir gastronomia, cultura i creativitat


De l’1 al 19 de desembre, torna Tapes del Món, en aquesta edició, en format ruta gastronòmica. L’activitat vol donar visibilitat a les diferents cultures gastronòmiques de la ciutat arrelades als fogons de les cuines de L’Hospitalet. La iniciativa també inclou diferents accions artístiques que es desenvoluparan durant la ruta.


www.tapesdelmon.cat


Amb Tapes del Món torna una activitat arrelada a L’Hospitalet que, durant cinc anys, va ser una fira que va recórrer la ciutat –des del Mercat de Torrent Gornal, al Districte Cultural (c. Cobalto) i la Rambla Just Oliveras–. Segueix la trajectòria d’altres accions que s’han desenvolupat a la ciutat en els darrers anys per donar valor a la gastronomia, des d’un punt de vista també d’innovació i sinergies. Ha estat de la mà de cuiners i cuineres de referència que es comença a veure la cuina com un art amb capacitat de fusionar-se amb els carrers de L’Hospitalet i trobar sinergies amb altres sectors vinculats a la creació.

De l’1 al 19 de desembre, es desenvoluparà una ruta gastronòmica amb divuit restauradors de la ciutat, que ensenyaran la seva cuina per mostrar L’Hospitalet més multicultural. Una activitat que convida a conèixer propostes originals, curioses i sorprenents dels països amb presència a la ciutat i conèixer noves receptes sense moure’s de L’Hospitalet. Com funciona la ruta? Podreu tastar la Tapa del Món per 3,5 € i la tapa de la casa de 3 €, amb un Quinto Magna durant els vint dies que dura la ruta.


Art també a Tapes del Món


També podreu gaudir de diferents accions artístiques a Tapes del Món. L’activitat inclou la col·laboració amb Contorno Urbano, que farà dues intervencions a locals participants; i Bel Mur, organitzarà també en un dues d’exposicions d’artistes locals en els bars i restaurants participants de la ruta gastronòmica.

Projectes com aquest mostren la capacitat del Districte Cultural de posar en relació les arts amb la cuina, i obren la porta cap a nous projectes i iniciatives innovadores, en les quals s’uneixen la creativitat, el talent i el coneixement. Al final, la gastronomia i els patrimonis culinaris tenen un gran potencial, així com les arts, de comunicar i transmetre idees, pràctiques i coneixements a la societat.

Més notícies