Arriba Terra i Gust, la Fira de la Restauració Justa i Sostenible

Del 29 al 31 d’octubre, en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021, a La Rambla Santa Mònica de Barcelona, podreu gaudir de Terra i Gust, una fira amb 16 restaurants que aposten per la gastronomia sostenible, un mercat de petits productors Slow Food, espai BBF amb cerveses artesanes de proximitat, xerrades i ShowCooking, amb la sostenibilitat com a eix central de l’activitat.


Terra i Gust, la Fira de la Restauració Justa i Sostenible, tancarà a través de la cuina les activitats que s’han organitzat a Barcelona durant la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. Durant aquests dies, s'ha convidat a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes tan transversals com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut, en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Terra i Gust compta amb la col·laboració de Turisme de Barcelona i del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. A part, la cita està organitzada per Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, amb una llarga trajectòria dins el món de l'alimentació sostenible com a motor de la transformació ambiental, social i econòmica.


Què és Terra i Gust?


Serà un espai perquè la ciutadania pugui gaudir i a la vegada es faci palès dels diferents actors de la cadena de valor del producte local i de la Sostenibilitat. Volem ressaltar la importància del petit productor i de la petita productora artesanal, del manteniment de la tradició i de les tècniques productives respectuoses amb el medi ambient, i alhora fent valdre la unió necessària amb la gastronomia, un dels millors altaveus per arribar al tercer protagonista del cercle virtuós sostenible: el consumidor i la consumidora. Cuidem la nostra salut, el nostre planeta i els mitjans de vida de la nostra pagesia a través de la restauració.


Què podreu trobar?


Un espai Gastronòmic, on setze restauradors mostraran la seva cuina sostenible, amb elaboracions que inclouen productes locals i de temporada. En l’edició d’enguany, participen Bacaro, Bistrot Levante, Cafè de la Casa de les Lletres, Casa Xica, Casa Bonay, CèNTRIC gastro, Contracorrent, El Filete Ruso, Happy Foods, Llamber, Monocrom, Papagayo - cocktails and food, Piel de Gallina, Rasoterra, Teòric i Zaza – cuina i vi.


Un espai Begudes amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival (BBF), que aportaran 9 productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. També trobareu un espai de vins naturals, encapçalat per Celler Credo i Can Calopa; i en les propostes sense alcohol, podreu tastar Kombuxa i refrescos ecològics.

Un Mercat de Productors Slow Food amb productes de temporada i elaboracions gastronòmiques fetes amb aliments de proximitat i, en gran majoria, ecològics.
Durant els tres dies també trobareu ShowCookings amb xefs Slow Food, xerrades sobre producte local, restauració sostenible, jocs per a nens...

www.terraigust.cat


Més notícies