Agtbaix.cat - El Març Gastronòmic arriba a la XIIa edició reivindicant els xefs i els productes del Baix Llobregat
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El Març Gastronòmic arriba a la XIIa edició reivindicant els xefs i els productes del Baix Llobregat

Notícies Mar 04, 2021
El Març Gastronòmic arriba a la XIIa edició reivindicant els xefs i els productes del Baix Llobregat

• De l’11 de març a l’11 d’abril, la Carxofa Prat, el Pota Blava i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes a 32 restaurants de 15 ciutats del Baix Llobregat i Barcelonès.

• El Març Gastronòmic forma part de la campanya El Prat & Sant Boi · Capital Mundial de la Carxofa

• L’activitat s’encabeix dins les accions que s’estan desenvolupant entorn a Barcelona · Capital de l’Alimentació Sostenible 2021, reivindicant els valors del consum de proximitat i l’economia circular.

 

Tornen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, de l’11 de març a l’11 d’abril, en una dotzena edició en què l’activitat arriba per donar impuls i suport a restauradors i productors. L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), organitza l’activitat que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El Prat serà la capital del Març amb 11 participants, que s’estendrà a 15 ciutats del Baix Llobregat L’Hospitalet i Barcelona: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans. L’activitat s'emmarca dins les accions que s'estan desenvolupant per donar suport a la restauració i als productors locals, dos dels sectors més afectats per l'actual context. Amb iniciatives d'aquest tipus es pretén donar visibilitat i valorar el treball dels professionals del sector hostaler a la ciutat, que aposten per una gastronomia de qualitat amb producte de proximitat.

L’edició de 2021 tindrà un record per Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde Desenvolupament Econòmic, desapareguda unes setmanes ençà, i que va ser una de les persones que més va apostar per l’impuls de projectes de dinamització gastronòmica i de territori.

 

El Prat i Sant Boi, units per la Carxofa

Per primera vegada, el Prat i Sant Boi uniran forces per difondre, sota el paraigües de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona aquest 2021, un dels productes estrella del Parc Agrari: la Carxofa. El Març Gastronòmic serà una de les accions que es desenvoluparà en el marc de la capitalitat de Barcelona. Les dues ciutats es reivindicaran com la capital mundial de la carxofa i aproparan aquest producte i el Parc Agrari, una infraestructura estratègica metropolitana, a Barcelona. Ho faran a través d’accions promocionals i concursos a xarxes amb #MengemCarxofa. A més, les dues ciutats programaran activitats presencials o on-line vinculades a aquest producte, l’agricultura de proximitat i la sostenibilitat.

 

Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat i la Cooperativa Agrícola del Prat

L’acció comptarà amb un descompte extra el qual ja s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques, gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat que, en aquestes d'accions de promoció, assumeix una part del cost del producte destinat a la restauració, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

La Cooperativa Agrícola del Prat també vol donar suport a la restauració del Prat i la comarca, i es suma també al Març Gastronòmic 2021 amb un 15 % de descompte en la compra de la Carxofa Prat als establiments participants en l’edició d’enguany. La Cooperativa referma el seu compromís amb l’alimentació saludable i de qualitat, estretament lligada al territori i a la societat.

D.O. Penedès continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. Tots els menús aniran maridats amb vins D.O. Penedès i la cervesa Magna San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local.
 
www.marcgastronomic.comOrganitza: Ajuntament del Prat de Llobregat
Col·labora: Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)
Amb el suport: Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat • Cooperativa Agrícola del Prat • Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
Patrocinadors: DO Penedès · Mahou San Miguel


ANTERIOR

GastroGavà 2021 es reinventa i es podrà gaudir a més de 20 bars i restaurants amb menús i platillos amb #EspàrrecGavà

SEGÜENT

El Districte Cultural i l’Ajuntament de L’Hospitalet impulsen LH Cooking Show, per unir gastronomia, cultura i creativitat

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha