Agtbaix.cat - L’AGT torna a caminar amb la UEC del Prat a la XV edició de Transdelta
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

L’AGT torna a caminar amb la UEC del Prat a la XV edició de Transdelta

Notícies Ago 27, 2019
L’AGT torna a caminar amb la UEC del Prat a la XV edició de Transdelta

Amb el lema d’esport, natura i gastronomia, el diumenge 15 de setembre se celebrarà una nova edició TransDelta, una caminada popular de 13,5 quilòmetres apte per a tots els públics. La caminada, organitzada per la secció pratenca de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat, pretén donar a conèixer el territori del delta del Llobregat a través d’itineraris diferents.

Les novetats de l'edició 2019 seran dues. Una gran part del recorregut es farà pel camí de la Platja, que aquest any ha estat guardonat amb el Premi Qualitat d'Espai Públic, atorgat als VII Premis Catalunya a la Gestió Esportiva 2019. A més, la UEC continua la seva feina per fer més sostenible l'activitat, i es formentarà la reducció de residus, especialment del plàstic, que desapareixerà a tot el recorregut. El Delta del Llobregat és un espai natural periurbà, en una simbiosi perfecta entre natura i urbs, i la Unió Excursionista ho reflectirà en la XV edició arrencant i acabant la caminada a la Plaça de la Vila, i recorrent 3 dels 13,5 kms de Transdelta per l'espai urbà (amb l'inclusiu de la remodelada Avinguda de Montserrat)

Dins la política de col·laboració que l’AGT (Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat) promou i manté amb altres entitats de la ciutat i la comarca, no podíem torna a passar per alt aquesta proposta tan engrescadora de “los piojosos andarines”, que caminaran pel cor i l’ens fundacional de la nostra raó de ser: el Parc Agrari i els espais naturals del delta. De la mateixa manera, farem una paella amb els productes de la nostra horta; la caminada també tindrà un avituallament amb fruita del Parc Agrari del Baix Llobregat.


La UEC del Prat, una entitat amb més de 60 anys d’història

Durant els anys cinquanta els membres del CEP (Centre Excursionista del Prat) van contactar amb un soci de la UEC de Sants. Aquella coneixença portà la gent del Prat a participar en un campament de la UEC. Va ser tanta la sintonia entre els pratencs i la gent de la Unió Excursionista de Catalunya que van decidir dissoldre el CEP i formar la delegació local de la UEC. Així fou l’any 1955, l’any de la fundació de la UEC del Prat de Llobregat.

Els fundadors de la nova entitat, van cultivar la faceta esportiva de l’excursionisme sense oblidar els aspectes més culturals. La UEC El Prat té un calendari anual dividit en diferents disciplines esportives al medi natural. Les activitats són aptes per a tothom i no es requereix un nivell expert en la majoria dels casos per a la participació.

Inscripcions gratuïtes a https://uecprat.playoffinformatica.com/activitat/75/inscripcio/nova

 

www.agtbaix.cat

www.uecprat.com

 

ANTERIOR

L’AGT caminarà amb la UEC del Prat a la XIV edició de la caminada popular Transdelta

SEGÜENT

El modernisme de Jujol inspira als xefs de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha