Agtbaix.cat - La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat

Notícies Nov 12, 2018
La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat

• Carlo Petrini encoratja als restauradors a continuar la seva feina per una gastronomia compromesa amb el territori.

• Paolo Casagrande, Xavier Pellicer, Artur Martínez i Rafa Peña, entre els restauradors que han participat a l’acte.

 

El 12 de novembre s’ha presentat a Can Comas –seu del Parc Agrari del Baix Llobregat– la primera edició de la guia de restaurants i comerços de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb el suport d’AGT i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’acte ha comptat amb la presència de Carlo Petrini, fundador i president del moviment internacional Slow Food. La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” reuneix a més de 100 establiments que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són la referència. La guia esmenta unatrentena d'establiments que defensen la tradició i l'economia local i de proximitat.

La presentació ha estat un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i persones sensibles amb la filosofia Slow Food. Els productors locals han tingut el seu protagonisme, amb el Mercat de la Terra que ha reunit una vintena de productors que setmanalment ofereixen els seus productes al Parc de les Tres Xemeneies i que són la peça clau del moviment Slow Food.

 

Entrega dels Cargols 2019

Amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, s'han entregat els Cargols Slow Food a una trentena de restaurants en reconeixement al seu compromís amb els principis #SlowFood, apostant pels aliments ecològics i de proximitat. La presentació de l’acte de lliurament dels distintius als cuiners ha anat a càrrec del xef Marc Ribas i la periodista Carme Gasull, acompanyats de Carlo Petrini, que ha ofert una xerrada incidint en la necessitat d’apostar per una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.

 

Gastronomia Made in #SlowFood

Acabada l’entrega, s'ha organitzat un vermut i un dinar amb 7 restaurants del Baix Llobregat i Barcelona, que han mostrat la vitalitat dels productes locals i de proximitat: Albert Mendiola (Marimorena · Sant Boi de Llobregat.), Susana Aragón (Cèntric gastrobar · El Prat de Llobregat), Marc Esteve (Menjador Escolar SlowFood del col·legi St. Paul's School · Barcelona), David Justo (Ona Nuit · El Prat de Llobregat.), Àngel Laguna (Rasoterra · Barcelona), Pere Carrió (Gat Blau · Barcelona) i Fabio Gambirasi (Mala Hierba · Barcelona) han ofert una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.

ANTERIOR

AGT no participarà a Sant Pollín 2019

SEGÜENT

La 6a edició del QuintoTapa Cornellà torna a posar sobre la taula els productes del Parc Agrari

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha