Agtbaix.cat - El Prat entona el 'Pobre de mi' i acomiada la desena edició de Sant Pollin
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El Prat entona el 'Pobre de mi' i acomiada la desena edició de Sant Pollin

Notícies Jul 10, 2018
El Prat entona el 'Pobre de mi' i acomiada la desena edició de Sant Pollin

Sant Pollin ha arribat a la seva fi. Diumenge a la tarda els sanpollineros i les sanpollineras entonar el 'Pobre de mi' i van posar fi a una de les festes més originals de la comarca, que es van desenvolupar al Prat del 5 al 8 de juliol. Emulant a San Fermín navarrès, el Prat porta 10 anys celebrant una festivitat que congrega milers de veïns i veïnes en tancaments, vermuts, música i enguany, com a novetat, unes peculiars olimpíades.

Aquest any les festes van començar amb el pregó de la comedianta Judit Martín i el txupinazo que va donar pas a tres dies de celebracions. La Colla de Diables del Prat va ser la gran promotora fa gairebé 10 anys de Sant Pollin, que no compta amb els 'encierros' tan típics de la capital navarresa amb bous i gent corrent davant d'ells, sinó que l'animal protagonista és el Pota Blava, animal emblemàtic del Prat. Així, la festa compta amb el seu txupinazo, pregó i ofrena de 'pañuelicos' i el seu particular "tancament" del "Pollastre".

En aquesta celebració, l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix (AGT) va tornar a col·laborar amb Sant Pollin organitzant una 'ruta del pintxo' amb productes de temporada. I és que després dels tancaments havia preparats vermuts i espectacles musicals per completar el dia.

Dissabte 7 es va fer una arrossada popular al Fondo d'en Peixo i van tenir lloc les 'olimpíades Santpollineres', consistents en diferents i refrescants proves.

 

 

ANTERIOR

AGT participa de l'acte d’agraïment a les entitats i empreses participants a El Prat Solidari 2017 - 2018

SEGÜENT

El QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts torna en una segona edició amb el producte local com a protagonista

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha