Agtbaix.cat - Els alumnes del CEMFO de l’Hospitalet, de FamTrip amb AGT
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

Els alumnes del CEMFO de l’Hospitalet, de FamTrip amb AGT

Notícies Mai 11, 2018
Els alumnes del CEMFO de l’Hospitalet, de FamTrip amb AGT

Avui 11 de maig ha tingut lloc a Cal Xagó una trobada d'alumnes del CEMFO de L'Hospitalet (Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball), organitzada per l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. 

L'acte ha reunit més de vint-i-cinc alumnes d'hostaleria, acompanyats de diferents professors d'aquest centre, referència formativa de L'Hospitalet. L'objectiu de la trobada era mostrar la zona agrícola del Parc Agrari i conèixer de primera mà les característiques dels productes que s'hi cultiven, entre d'altres, la Carxofa Prat. El pagès Josep Piñol de la Masia Fruites i Verdures, ha explicat a peu de camp, els principals cultius, com es planten, quins tractaments reben i perquè els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat tenen la bona qualitat que els diferencia d'altres productes similars. 

A la trobada ha assistit Susana Aragón, xef del CèNTRIC GastroBar del Prat, que ha incidit en la importància de treballar els productes de proximitat i intentar escurçar la distància entre productor i consumidor final. Tant el pagès com la xef han destacat que el consum de proximitat promou i millora el benestar social i de l'entorn, i garanteix la qualitat i frescor dels aliments. Actuar amb aquesta mentalitat genera un efecte positiu sobre el medi ambient i potencia el consum de productes frescos, amb més valor nutricional i, per tant, afavoreixen una dieta saludable. 

Els alumnes han pogut preguntar al pagès i recollir ells mateixos algunes hortalisses que, ben aviat han caigut als plats fent amanides amb enciams, cebes i pastanagues acabades de collir. La trobada ha servit com a excusa per aprendre a valorar el Parc Agrari i que els alumnes incorporin a la seva futura vida professional els valors que promou el consum de proximitat.ANTERIOR

#GastroGavà18 arriba a les 13.000 tapes a la seva 5a edició, sent una de les fires gastronòmiques de referència amb producte local

SEGÜENT

L'Hospitalet escull la millor tapa del QuintoTapa 2018 amb un ShowCooking

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha