Agtbaix.cat - El Març Gastronòmic, amb més de 5500 menús, converteix el Baix Llobregat en referent gastronòmic
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El Març Gastronòmic, amb més de 5500 menús, converteix el Baix Llobregat en referent gastronòmic

Notícies Abr 09, 2018
El Març Gastronòmic, amb més de 5500 menús, converteix el Baix Llobregat en referent gastronòmic

• L'activitat es consolida a les 12 ciutats participants del Baix Llobregat, Barcelona i L’Hospitalet
• El Març Gastronòmic supera la venda de Pota Blava d’edicions anteriors, amb gairebé 700 pollastres consumits pels restaurants participants
• El client de fora s’imposa al client local, ja consolidat

El Març Gastronòmic, les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari, ha tornat a fer un pas endavant: els 32 restaurants de l'edició 2018 han superat els 5500 menús venuts durant l’activitat.
Les jornades, que van concloure el 8 d'abril, han emfatitzat la unió entre productors del Parc Agrari i restauradors de la comarca amb l’objectiu de donar valor al Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Baix Llobregat. El Març Gastronòmic és un dels pilars d’una revolució gastronòmica sense precedents a la comarca.
El consum per part del client forà continua creixent: es confirma la tendència a l’alça de públic tant de Barcelona com de l'àrea metropolitana, que ja supera un 60% respecte al client local. D’aquesta manera, s’ha vertebrat el territori en l’àmbit del turisme gastronòmic.
L'èxit és fruit del creixement del nombre de ciutats participants i del salt qualitatiu en l'oferta gastronòmica d’enguany, amb restauradors del Prat (la capital de les jornades), de nou ciutats del Baix Llobregat (Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi), i dos restaurants a L’Hospitalet. A més dels tres restaurants de Barcelona pertanyents al moviment Slow Food (Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià).
Les jornades, organitzades per l’Ajuntament del Prat i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat [AGT] han aconseguit dinamitzar novament els actius del territori de manera sostenible i compromesa. L’acció gastronòmica s’emmarca en la promoció dels productes locals, la cuina i el territori i donarà el relleu a les Festes de la Carxofa Prat, que inclou l’Escarxofa & Jazz [el 8 d’abril], Carxofada Popular [el 15 d’abril], i el Fira Tapa Carxofa Prat [20, 21 i 22 d’abril].

DO PENEDÈS I SAN MIGUEL ECO APOSTEN PEL PRODUCTE LOCAL
DO Penedès ha continuat donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. En aquesta acció, s’ha incorporat com a patrocinador Mahou San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum del producte local, i ho fa amb la San Miguel Eco, l’única cervesa ecològica no artesanal del mercat.
 

 

ANTERIOR

El Març Gastronòmic supera els 4000 menús venuts a dues setmanes de finalitzar la 9a edició

SEGÜENT

Reaprofitant el Pota Blava _ El Show Cooking dels xefs Albert Mendiola i Susana Aragón a Alimentària 2018

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha