Agtbaix.cat - La Carxofa Prat, protagonista al gener del Mercat de la Terra #SlowFood
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

La Carxofa Prat, protagonista al gener del Mercat de la Terra #SlowFood

Notícies Gen 09, 2018
La Carxofa Prat, protagonista al gener del Mercat de la Terra #SlowFood

El 13, 20 i 27 de gener s’organitzaran Carxofades a la brasa amb la verdura més emblemàtica del Parc Agrari, que durant el mes de gener es troba en un punt òptim de consum

 

El dissabte 13 començaren les Carxofades urbanes impulsades per Slow Food Barcelona al Mercat de la Terra, una iniciativa que s’organitza cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri de Poble-Sec i que s’ha consolidat a Barcelona com la referència dels mercats de productors de proximitat i de qualitat.
Durant els propers 20 i 27 de gener es tornarà a repetir la iniciativa, en col·laboració amb l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, portant a la capital catalana la Carxofa Prat, la reina dels conreus del Parc Agrari del Baix Llobregat i protagonista de la gastronomia local de la comarca. La proposta gastronòmica es complementarà amb botifarra ecològica: el Mercat de la Terra sempre aposta per la gastronomia en els seus projectes, donant visualització al consum d’aliments bons, nets, justos i locals. Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula, en un espai on la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor.

Per què és tan bona la Carxofa Prat?
Els sòls fèrtils i rics en minerals del delta del Llobregat, el clima suau i la proximitat del mar, confereixen a la Carxofa Prat el seu particular gust dolç i la seva textura suau i tendra. A més, és un producte de proximitat: la major part de la producció de la Carxofa Prat es destina al consum metropolità, cosa que fa que la carxofa que s’ha collit al matí, al cap d’unes hores, estigui a la venda a les parades dels diferents mercats municipals.
A més, el conreu de la Carxofa Prat està fortament arrelat al Prat i és una part important de la tradició agrícola de la ciutat. Les primeres exportacions de Carxofa Prat registrades daten de 1919 i amb els anys, s’ha convertit en un símbol de la identitat i de la tradició agrícola de la comarca.

ANTERIOR

El FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat omple La Ricarda de gastronomia de qualitat

SEGÜENT

L’AGT accepta la proposta de Mahou - San Miguel · “El QuintoTapa canvia de cervesa”

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha