Agtbaix.cat - La Festa de les Olletes, al Mercat de Nadal de Sant Just Desvern
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

La Festa de les Olletes, al Mercat de Nadal de Sant Just Desvern

Notícies Des 06, 2017
La Festa de les Olletes, al Mercat de Nadal de Sant Just Desvern

Els propers dies 16 i 17 de desembre, la pl. de Camoapa de Sant Just Desvern es tenyeix de vermell amb una nova edició del Mercat de Nadal. Una cita per apropar-se a l’artesania i els productes locals dels diferents comerços.

 

En l'edició d'enguany, l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), que va treballar a la ciutat amb èxit el QuintoTapa, s'incorpora a l'activitat amb la Festa de les Olletes, apostant novament pel producte local i la gastronomia de la comarca. Seguint els costums catalans de menjar amb cullera a l’hivern, l'AGT i l'Ajuntament reprenen aquesta tradició en una diada gastronòmica s'ha anomenat així amb el propòsit d’unir dues tradicions nostrades: els plats elaborats i pensats per superar el fred a l’hivern i poder menjar amb cullera, i el llegat ceramista present encara avui dia a la nostra comarca. 

Sis restauradors locals (Brot, el Bar del Mercat Municipal, Los Pinos, Restaurant El Niu, Restaurant Extremadura i Trini's Café Bistró) ofereixen la seva recepta tradicional en olla, des del clàssic “cocido” a un tajine de pollastre. Propostes elaborades i que acompleixin les expectatives de tots els comensals: vedella amb patates, cap i pota, cigrons guisats, escudella,... Menjars molt saborosos, molt adequats per a l’hivern, i amb un alt valor nutritiu. 

Com no podia ser d’una altra manera aquesta proposta gastronòmica aniria ben maridada amb vins. A la Festa de les Olletes, el protagonisme serà la DO Penedès, ja que 8 dels 31 municipis de la comarca del Baix Llobregat tenen vinyes de la DO en qüestió, i la gran varietat de cellers ens brinda l’oportunitat de satisfer tots els paladars. 

Durant el cap de setmana també hi haurà diferents activitats al llarg de la jornada com el Caga Tió, una granja escola, tallers i activitats diverses i el sorteig d’una panera de la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Just, a més de l’espai de salut, amb activitats a càrrec de serveis públics i privats.

ANTERIOR

El FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat estrena La Ricarda

SEGÜENT

El FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat omple La Ricarda de gastronomia de qualitat

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha