Agtbaix.cat - El producte local del Baix Llobregat, protagonista del QuintoTapa i FiraTapa Sant Vicenç dels Horts
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El producte local del Baix Llobregat, protagonista del QuintoTapa i FiraTapa Sant Vicenç dels Horts

Notícies Des 01, 2017
El producte local del Baix Llobregat, protagonista  del QuintoTapa i FiraTapa Sant Vicenç dels Horts

• El 25 i 26 de novembre es va celebrar la primera edició de la FiraTapa Km0 amb més de 3000 tapes servides durant l’activitat.
• L’activitat va tancar un mes gastronòmic a la ciutat amb un QuintoTapa que, entre el 2 al 19 de novembre, va vendre més de 15.000 tapes a Sant Vicenç dels Horts.
• Les dues activitats, que donen protagonisme al producte autòcton del Baix Llobregat, són iniciativa de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) amb la col·laboració de la Unió de Botiguers.

 

El producte local, al centre del QuintoTapa

 

Sant Vicenç s’ha unit amb força al moviment que està valorant els productes de proximitat del Parc Agrari. Entre el 2 i 19 de novembre, els divuit participants en la primera edició del QuintoTapa van superar les 15.000 tapes venudes, donant protagonisme als productes de la comarca i potenciant el seu vincle amb el Parc Agrari del Baix Llobregat.
L’activitat, una evolució de la ruta de Tapes i Canyes, s’emmarca dins l’aposta de la ciutat centrada en la gastronomia de qualitat i se suma a les iniciatives impulsades a la ciutat, com la cuina de quaresma o els projectes gastronòmics de la Fira de Nadal i les sessions de cuina en directe de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.

 

La Fira Tapa, un final de festa especial

 

La FiraTapa Km0 va convertir la plaça de la Vila en el centre gastronòmic de la comarca el 25 i 26 de novembre: les més de 3000 servides durant el cap de setmana són testimoni de l’èxit d’aquesta activitat. Els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat que van protagonitzar les propostes dels 9 bars i restaurants participants van omplir de bona gastronomia un espai on es van poder gaudir també de diferents activitats, com música en viu, jocs infantils, tallers de cuina, cultura popular,....

 

Entrega del premi Josep Lladonosa i de la millor tapa popular del QuintoTapa

 

En el marc de la FiraTapa Km0, el diumenge 26 de novembre es van lliurar els premis per les millors tapes del QuintoTapa, resultat d’un jurat tècnic i del vot popular, respectivament. L’acte va comptar amb la presència de Josep Lladonosa, una referència de la gastronomia del nostre país, que va encoratjar als restauradors a continuar la bona feina que s’està realitzant a Sant Vicenç dels Horts. Els premis van recaure sobre els següents restauradors:

 

Premi pel millor cambrer/a per Jesús Olaya de La Taska Taverna.
3a millor tapa per votació popular per La Concha Fina amb la seva coca de vidre, gírgoles, formatge brie, espàrrecs verds i tomàquet del Parc Agrari.
2a millor tapa per votació popular pel Bar Carlito’s amb un Timbal d’albergínia
1a  millor tapa per votació popular pel Ponte Vecchio amb Carbassó & Ricotta
Premi Josep Lladonosa a la millor tapa Gastronòmica per Sal i Sucre amb Llagostí amb textura de verdures del Parc Agrari

 
ANTERIOR

La FiraTapa Km0 arriba a Sant Vicenç dels Horts amb els productes del Parc Agrari com a gran atractiu

SEGÜENT

El FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat estrena La Ricarda

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha