Agtbaix.cat - El restaurant L'Ermita del Brugués rep el premi GastroGavà a la millor tapa
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El restaurant L'Ermita del Brugués rep el premi GastroGavà a la millor tapa

Notícies Mai 23, 2017
El restaurant L'Ermita del Brugués rep el premi GastroGavà a la millor tapa

S'ha imposat amb la tapa caneló transparent farcit de salmó, gamba i Espàrrec de Gavà

 

L'espàrrec era l'ingredient principal que va inspirar les tapes dels participants a la GastroGavà. La darrera edició, celebrada entre el 28 i 30 d'abril, suposa una aposta per la recuperació del seu cultiu l'ha convertit en una de les insígnies de Gavà en el camp gastronòmic. I els bars i restaurants de Gavà han sabut treure-li el millor partit.

 

L'ermita de Brugués va fer aquesta aposta amb la seva tapa de caneló transparent farcit de salmó, gamba i Espàrrec de Gavà, que va guanyar el premi a la millor tapa de GastroGavà per vot popular. L'històric establiment va rebre el diploma commemoratiu el passat 22 de maig, en un acte que va ser una oportunitat de retrobament de l'equip de restauradors i institucions que va tirar endavant la quarta edició d'aquest projecte que s'integra a la Fira d'Espàrrecs de Gavà.


Altres dos restaurants van rebre també una distinció per part de l'organització, formada per l'Ajuntament de Gavà, l'Agrupació de Restauradors de Gavà i la col·laboració de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. Es tracta dels restaurants Masia Solior i La Molletería, que van quedar en segon i tercer lloc respectivament.

 

La Masia Solior va servir un pastís d’escalivada amb Espàrrec de Gavà, olivada i/o vinagreta d’anxova de l’escala, mentre que la Molletería, que no baixa del podi als darrers anys, va oferir la tapa Arrels de la Terra (Mollete de melós de vedella, mozzarella de búfala, chutney de mango, saltat de verduretes de l’horta amb espàrrec de Gavà, crumble de cítrics amb nous caramel·litzades i liofilitzats)

 

La Gastronomia per promocionar els productes autòctons

GastroGavà és una fira gastronòmica que la ciutat de Gavà celebra des de fa quatre anys i que convida als restauradors a crear una tapa especial per a l'ocasió que combini diversos ingredients amb l'espàrrec típic de Gavà. Es tracta d'un esdeveniment multitudinari de promoció de la ciutat on és barregen les arrels pageses del municipi amb la gastronomia, que s'ha consolidat aquesta edició com la referència de les fires que treballen amb el producte de proximitat: en l'edició d'enguany es van servir 13.252 tapes.

ANTERIOR

AGT participa de l'acte d’agraïment a les entitats i empreses participants a El Prat Solidari 2016 - 2017

SEGÜENT

La Bonaigua es corona amb el primer premi del QuintoTapa Sant Just

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha