Agtbaix.cat - Presentació 64ª Fira de l´Espàrrec de Gavà al Mercat de la Terra Barcelona
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

Presentació 64ª Fira de l´Espàrrec de Gavà al Mercat de la Terra Barcelona

Notícies Abr 18, 2017
Presentació 64ª Fira de l´Espàrrec de Gavà al Mercat de la Terra Barcelona

L’Espàrrec de Gavà s’arrela  al Mercat de la Terra de Barcelona

 

El 22 d’abril es presentarà la 64ª edició de la Fira de l´Espàrrec de Gavà i la 4a edició de GastroGavà, dintre del marc del Mercat de la Terra de Barcelona Slow Food Barcelona i que s’ha convertit en una referència del producte km0 i de temporada de la capital

 

El Mercat de la Terra de Barcelona, organitzat per Slow Food Barcelona i que ocupa cada dissabte el Parc de les Tres Xemeneies, rebrà una visita molt especial. L’Espàrrec de Gavà és una de les icones del Parc Agrari del Baix Llobregat i serà protagonista el dissabte 22 d’abril, amb diferents accions dintre d’aquest espai on passen cada dissabte centenars de persones cercant un producte bo, net, just i local.

Al Mercat de la Terra es podran comprar manats d’Espàrrecs de Gavà, i s'organitzarà un taller de cuina per part de Manel Armengol, xef del restaurant gavanenc Major 36 i un dels coneixedors més importants de les possibilitats gastronòmiques de l'Espàrrec de Gavà.

Finalment, també es podrà degustar el producte amb una creació que cuinarà el restaurant Slow Food, Rasoterra, uns dels restaurants de referència del moviment i considerat un dels millors vegetarians del país.

Tot plegat, una manera fantàstica per donar a conèixer GastroGavà, que durant els dies 28, 29 i 30 d’abril, serà l’espai gastronòmic de La Fira de l’Espàrrec de Gavà amb més de sis dècades de trajectòria és la demostració de la vitalitat comercial, agrícola i sociocultural de Gavà.

 

L’Espàrrec de Gavà, un producte únic

Tenim entre les mans un producte únic: l’Espàrrec de Gavà és blanc allargat, de mida mitjana i de textura fibrosa i es caracteritza pel sabor agradablament amarg al paladar. El Baix Llobregat és la única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita: arenosa i poc compacte; i del clima: calorós durant els mesos de collita.

 

El Mercat de la Terra, referència de productors i consumidors d’aliments locals i km0

El parc de les Tres Xemeneies –al barri del Poble-sec–, és, de manera setmanal, una referència a Barcelona del consum de proximitat. S’ha convertit en un mercat permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món i organitzat d’una manera regular. Està dintre de la la xarxa internacional de mercats de pagesos que treballen únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.

ANTERIOR

La Festa de la Carxofa Prat conclou amb el FiraTapa #CarxofaPrat

SEGÜENT

#GASTROGAVÀ17, l’Espai Gastronòmic de la 64a Fira de l’Espàrrec de Gavà, arriba a la seva 4a edició

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha