Agtbaix.cat - Rebel·lió a la granja dels Pota Blava: s’apropa la 8a edició del QuintoTapa
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

Rebel·lió a la granja dels Pota Blava: s’apropa la 8a edició del QuintoTapa

Notícies Set 24, 2016
Rebel·lió a la granja dels Pota Blava: s’apropa la 8a edició del QuintoTapa

Tenim als millors exemplars de Pota Blava revolucionats. Comencen a olorar que s'acosta el QuintoTapa i estan una mica nerviosos. Però el seu sentit animal no s'equivoca: de l’11 d'octubre a l’1 de novembre torna la ruta de referència del Baix Llobregat, organitzat per l'AGT amb el suport de l’Ajuntament del Prat.
    
68.000 tapes de Pota Blava més tard, l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) torna a la carretera gastronòmica amb una de les seves activitats de referència: el QuintoTapa Pota Blava que, en l’edició del 2015, va aconseguir consolidar-se com la ruta de tapes amb producte de proximitat més important del Baix Llobregat i la perifèria de Barcelona.

El Pota Blava amb sex appeal al paladar
La 8a edició del QuintoTapa tindrà l’objectiu marcat: que tothom tingui somnis pujats de to després de tastar-lo. El Pota Blava és un animal de plomatge viu, ros, fosc, sencer arribar a ser rogent, amb una cresta amb 5 o 6 puntes i amb unes cuixes lliures de plomes i allargades amb un color blau pissarra. Es pot ser més sexy? I si el tasteu, amb un gran gust i aroma, caureu de quatre grapes. A més, el seu pedigrí li precedeix: és el primer pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida: a la família s’ha incorporat –n’estem molt contents– el Gall Negre del Penedès, però el Pota Blava té més recorregut.

A la cassola amb un toc gourmet i més premis
Com ve passant en les últimes edicions, des de l’AGT es vol apostar per la qualitat gastronòmica. El Pota Blava és un producte que cal saber cuinar per treure-li tot el seu potencial. Per aquest motiu, els restauradors participants tornen a disposar d’un assessorament gastronòmic per part de diversos xefs col·laboradors de l’entitat. I continua la proposta de la tapa Pota Blava (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 2,5 €) amb un Quinto Moritz i els tapaports plens de segells dels restauradors participants, que podran optar a un munt de premis.

El Pota Blava és sexy... però #ElPrat també
El QuintoTapa no només prioritza el fet de passar-s'ho bé, conèixer la gastronomia del Prat, sinó que, a més, teniu l’oportunitat de visitar un entorn urbà envoltat de platges, pinedes, el delta del Llobregat i un Parc Agrari del Baix Llobregat de 2700 hectàrees, on els Pota Blava tenen la seu de la seva república particular.

ANTERIOR

David Andrés, Mejor Cocinero Joven S. Pellegrino de España y Portugal, visita el Parc Agrari del Baix Llobregat

SEGÜENT

Susana Aragón, xef Slow Food, pregonera de la Festa Major del Prat

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha