Agtbaix.cat - Susana Aragón, xef Slow Food, pregonera de la Festa Major del Prat
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

Susana Aragón, xef Slow Food, pregonera de la Festa Major del Prat

Notícies Set 24, 2016
Susana Aragón, xef Slow Food, pregonera de la Festa Major del Prat

 

Un reconeixement a la seva aposta pels productes locals i els seus petits productorsLa xef de l’Ona Nuit i el Cèntric Gastrobar protagonitzarà l'arrencada de la festa grossa de la ciutat del Baix Llobregat, un reconeixement a la seva aposta pel producte local amb especial atenció al Pota blava i la Carxofa Prat.

La nit del 23 de setembre, a les 21h, a la plaça de la Vila, serà un moment especial no només per a la Susana Aragón, sinó per a un bon grapat de restauradors que han gestat una revolució gastronòmica a la comarca del Baix Llobregat amb la seva aposta pel consum de productes de temporada. De la mateixa manera serà un moment especial per als productors i pagesos, que amb un ampli bagatge personal i familiar, i amb mil històries per recordar i d’altres que encara s’han d’escriure, segueixen apostant per un futur sostenible al Parc Agrari.


El Baix Llobregat és un pulmó de salut, de sostenibilitat, un territori que fa poc més de tres anys es va veure amenaçat: Euro Vegas anava a fer desaparèixer aquest patrimoni natural i agrícola. Ciutadans, institucions públiques i privades, van saber veure la necessitat de conservar i empènyer amb més força tot el que es genera a l'entorn del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Rere la figura de la Susana Aragón hi ha una veu plural, de pagesos, de xefs, però també de col·lectius que creuen fermament en un consum més (eco)lógic. Un d'ells és l'Associació de Gastronomia i Turisme, que compta amb la Susana com a membre, col·laboradora i participant, que va néixer el 2009 per donar visualització als productes i productors locals i valor al territori, i set anys després ha situat el Pota Blava i la Carxofa Prat com a protagonista de les rutes i jornades gastronòmiques de referència del Baix Llobregat i la perifèria de Barcelona.

o Postal Prego2016 03

Slow Food també és un dels altres dels col·lectius que treballen en aquesta revolució gastronòmica i agrícola: lluiten per un consum bo, net, just i local… Susana Aragón, que forma part d'aquesta associació d'abast mundial com a Xef Slow Food, ha participat dels seus projectes com Nodrir la ciutat o Mercat de la Terra Bcn, amb representació de pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, presents també als Mercat de Pagès del Prat, Sant Boi, Gavà, Viladecans, Cornellà,...

A la suma d'esforços també s'hi afegeixen les institucions públiques, i, en particular, l'Ajuntament del Prat, que estan fent una gran aposta per atreure visitants d’arreu de les nostres contrades, sempre amb la necessitat de preservació i desenvolupament del territori com a valor social, cultural i territorial.

Molta sort, Susana!

ANTERIOR

Rebel·lió a la granja dels Pota Blava: s’apropa la 8a edició del QuintoTapa

SEGÜENT

... Siete de julio, Sant Pollín!

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha