Agtbaix.cat - L’Espàrrec de Gavà torna al Born • Presentació de #GASTROGAVÀ16, l’Espai Gastronòmic de la 63a Fira de l’Espàrrec de Gavà
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

L’Espàrrec de Gavà torna al Born • Presentació de #GASTROGAVÀ16, l’Espai Gastronòmic de la 63a Fira de l’Espàrrec de Gavà

Notícies Abr 27, 2016
L’Espàrrec de Gavà torna al Born • Presentació de #GASTROGAVÀ16, l’Espai Gastronòmic de la 63a Fira de l’Espàrrec de Gavà

SOM DE GAVÀ I VENIM AMB EL NOSTRE ESPÀRREC A BARCELONA!
El dimecres 27 d’abril a les 12:00 a l'espai 300 del Born (Espai Moritz) l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) van portar pagesos, productors, periodistes, gastrònoms, cuiners, gent inquieta, institucions... per parlar, interaccionar i gaudir d'una espectacular demostració gastronòmica amb un Tast de Tapes #madeinGavà únic i irrepetible.


VENIM PERQUÈ JA VENÍEM
L'antic Mercat del Born va ser l'epicentre del producte que es consumia a Barcelona durant dècades i Gavà i els seus pagesos venien cada dia a subministrar productes d'horta i Espàrrec de Gavà. L'espai ha canviat però encara manté l'estructura del Mercat que va ser. És per això que hem decidit convidar-te en aquesta espai ple de la memòria col·lectiva de molts pagesos i criadors, i reflexionem sobre un producte únic al costat de casa nostra.

SOM DIFERENTS!
L’Espàrrec de Gavà és blanc allargat, de mida mitjana i de textura fibrosa. Es caracteritza pel sabor agradablament amarg al paladar. El Baix Llobregat és la única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita: arenosa i poc compacte; i del clima: calorós durant els mesos de collita.

gastrogava-1

SOM GASTROGAVÀ!
Dintre de la 63a Fira de l’Espàrrec, que se celebrarà entre el 29 abril i l’1 de maig torna amb la 3a edició de GastroGavà, una acció gastronòmica que té com a protagonistes la restauració gavanenca, l’Espàrrec de Gavà i el producte de proximitat. És una activitat organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació de Restauradors de Gavà, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT).
Amb epicentre a la Plaça de Jaume Balmes, GastroGavà oferirà a tothom que s’apropi degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l’Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat elaborades per 17 restauradors de Gavà.
És per l’èxit de l’edició de 2015, amb més de 11.000 tapes que arriba el moment  d’impulsar de nou aquest projecte gastronòmic. Un espai dinàmic, de trobada entre la ciutadania de Gavà, visitants de la comarca, el comerç restaurador de la pròpia ciutat i el producte local. Degut al triomf de l’edició anterior s’ha volgut ubicar a la mateixa gran carpa amb zona de terrassa, que disposa de 12 espais de degustació.

ANTERIOR

L’Espàrrec de Gavà, consolidat com a referent gastronòmic amb la 3a edició de GastroGavà

SEGÜENT

La temporada de Carxofa Prat diu adéu amb un QuintoTapa i FiraTapa de pel·lícula

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha