Webs de l'AGT:
Catalan English Spanish
"La reina dels cultius del Delta central"

Carxofa Prat, la reina del Delta

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d’història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un mateix sabor i paladar de gran qualitat. Per tot això, actualment s’està treballant en l’obtenció del distintiu europeu de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). 

El tipus de terreny del Delta del Llobregat, profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui aquí més dolça i tendra.

Segons la nota de tast realitzada per l’Escola d’Hosteleria de Castelldefels, es defineix la Carxofa Prat com a “lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i bellutada. Gustosa i suau. Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, i ser menys oxidativa, així com per la seva textura fina, i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa.

Imatge de la guia de l'edició 2015.
Fotografia de Carme Ruscalleda amb la xef Susana Aragón.

"La Carxofa Prat és un producte molt versàtil i polivalent. La podem menjar a cullerades com una sopa, la podem menjar com si fosin patates xips, la podem fer a la brasa, pot fer parella amb un pollastre… és un producte fantàstic."

Carme Ruscalleda, padrina del Març Gastronòmic 2015.