Webs de l'AGT:
Catalan English Spanish
"Un pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida"

El Pota Blava, un pollastre únic

Parlar del pollastre de la Raça Prat és parlar d’un pollastre criat pels criadors del Baix Llobregat. El Pota blava es cria a l’aire lliure i se li dóna una alimentació ecològica a base de productes naturals (blat de moro, pa amb segó i verd). 

Necessita disset setmanes de criança abans de ser sacrificat per al consum i la seva producció s’estén durant tot l’any. La IGP (Indicació Geogràfica Protegida) garanteix la seva qualitat.

La carn del Pota Blava és de color intens i textura més forta, i necessita ser cuinada d’una forma especial. És més dura i necessita una bona estona de cocció (aproximadament unes dues hores). Les carns del pollastre i el capó Prat destaquen per la seva major intensitat de sabor i aroma, una menor pastositat i major duresa i fibrositat respecte a d’altres pollastres. Un sabor que evoca el gust dels pollastre d’abans, naturals, ben criats.

Fotografia de pollastres Pota Blava a la granja Torres del Prat de Llobregat.

La cria del Pota Blava està perfectament regulada. Han de ser criats a l’aire lliure, en galliners on no poden superar els 8 animals per metre quadrat i alimentació natural, amb pinsos sense greixos d’origen animal. En la seva alimentació hi ha, com a mínim, un 65 % de cereals.

El període de criança no pot ser inferior als 120 dies i està prohibit fer servir factors de creixement com antioxidants, espessants o altres de similars. Aquest procés dona com a resultat una carn uniforme, melosa i fina, molt preuada pels restauradors, sense greixos excessius i en què destaquen els sabors a fruits secs.

Més informació a:

http://www.pollastredelprat.org/
http://turisme.elbaixllobregat.cat/
http://www.agtbaix.cat/