Webs de l'AGT:

Agtbaix.cat | FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat 208 · Fira Avícola

Així va ser l'edició del 2017!

La FiraTapa Pota Blava i Carxofa Prat es fica dins de La Ricarda

• Els dies 14, 15 i 16 de desembre torna la Fira Tapa de Pota Blava i de Carxofa Prat
• Segon any a la Ricarda, amb un nou espai gastronòmic a l’interior de la granja
• S’estrena l’aula de cuina amb el protagonisme de les dones cuineres, entre elles Mònica Escudero (El Comidista)
•  Torna el menú de la Fira, els esmorzars de pagès i el showcooking per escollir la millor tapa gastronòmica

 

La Ricarda, segon any

La 45a edició de la Fira Avícola del Prat, la mostra que té el Pota Blava com a protagonista, torna a ocupar la granja de la Ricarda. Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat estaran més a prop que mai del públic en aquest espai, una antiga granja lletera reconstruïda que obre les portes a la ciutat i la comarca. L’edició 2019 tindrà com a màxima novetat que l’espai gastronòmic ocuparà una de les naus de la granja, i es donarà més protagonisme a la cuina basada en els productes locals.

 

El Pota Blava es fica dins de la granja!

La nau de 600 m2 que acollirà la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i el restaurant posaran de nou l’accent en la gastronomia local, especialment en el Pota Blava. Així doncs, les estrelles de l’oferta gastronòmica local seran el Pota Blava i la Carxofa Prat, i es podran degustar més de 20 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen. Es manté el menú del Consell Regulador Raça Prat i el take away Pota Blava, així com l’esmorzar de pagès. Tot plegat, acompanyat d’actuacions musicals, activitats infantils, etc., que es duran a terme a la zona gastronòmica de la Fira Avícola.

 

L’Aula de Cuina tindrà veu de dona

L’espai gastronòmic també acollirà el showcooking per escollir la millor tapa gastronòmica de la ruta Quinto Tapa. El dissabte 15 de desembre d’11 h a 13 h els restauradors cuinaran les tapes finalistes i un jurat de l’Escola Hofmann escollirà la tapa gastronòmica guanyadora del Quinto Tapa Pota Blava. D’altra banda, s’estrena un nou espai, l’Aula de Cuina, que en l’edició d’enguany estarà protagonitzada per dones en quatre tallers. Les cuineres de la ciutat Susana Aragón –Cèntric Gastrobar–, Rosa Farrés –La Lluna en un Cove–, Rosario Perales –Casa Guijarro– i Mònica Escudero –El Comidista– faran diferents showcookings en què trauran tot el profit a les possibilitats gastronòmiques dels dos productes estrella del Parc Agrari.

 

Música

Divendres 14 de desembre
18 h • Live Painting Pota Blava by Paco Perilla

Dissabte 15 de desembre
11 h • Live Painting Pota Blava by Tinta Fina
12.30 h • Sergi Shine & Damián Sánchez
17 h • Live Painting Pota Blava by Marta Mouns
19.30 h • Dixieland Boozan Dukes

Diumenge 16 de desembre
11 h • Live Painting Pota Blava by Aldara Panda 
11 h • Taller infantil de cuina by Aina Martín
13 h • Miss Loopita Live

Mercat de la Terra Slow Food

Diumenge 16
De 10 a 16 h • Mostra de productors artesanals de Slow Food Barcelona










Horaris del tast de tapes


• Divendres 14 de desembre, de 19 a 22.30h

• Dissabte 15 de desembre, de 12 a 16.30h i de 19 a 22.30h

• Diumenge 16 de desembre, de 12 a 16.30h i de 19 a 21.30h

 

Funcionament dels tíquets


• 13€_ 4 tapes + 2 begudes


• 3,5€_ 1 tapa + 1 beguda

Menú de Fira • 20 €

• Dissabte 15 de desembre, de 12 a 16.30h i de 19 a 22.30h

• Diumenge 16 de desembre, de 12 a 16.30h.

 

Take Away • 12 €

• Dissabte 15 de desembre, de 12 a 16.30h i de 19 a 22.30h

• Diumenge 16 de desembre, de 12 a 16.30h.

Esmorzar de Pagès • 10 €

• Dissabte 15 de desembre, de 10 a 12h.

• Diumenge 16 de desembre, de 10 a 12h.

 

 

Bar del Mercat Plaça Blanes

Tapa Pota Blava
Pota Blava Provençal
Pota Blava amb herbes provençals, salsa agredolça i ou ferrat

BAR DEL MERCAT PLAÇA BLANES

Tapa Carxofa Prat
Snack Carxofa Prat
Entrepà amb Carxofa Prat saltada, tomàquet, llom i formatge

CÈNTRIC GASTROBAR

Tapa Pota Blava
Pota Thai Pota Blava
Pad thai de fideus, Pota Blava i verdures del Parc Agrari

CÈNTRIC GASTROBAR

Tapa Carxofa Prat
Pota Thai Vegeta
Pad thai de fideus, Carxofa Prat i verdures del Parc Agrari
Vegetariana

DELTA RESTAURANT

Tapa Pota Blava
Cèsar de Pota Blava
Cèsar de Pota Blava amb endívia i cruixent de parmesà
(sense gluten amb comanda)

DELTA RESTAURANT

Tapa Carxofa Prat
Xupa-xup de Carxofa Prat
Xupa-xup farcit de Carxofa Prat i pols de pernil serrà
(vegetariana amb comanda)

LA MASÍA SÁNCHEZ CASAL

Tapa Pota Blava
Lingot de Pota Blava amb allioli d’all negre
Pota Blava guisat amb verdures del Parc Agrari, panko i allioli d’all negre

LA MASÍA SÁNCHEZ CASAL

Tapa Carxofa Prat
Carxofa Prat & Carbassa
Carxofa Prat amb paté de carbassa, torrada de cereals i formatge de Maó gratinat (Vegetariana)

NOVECENTO

Tapa Pota Blava
Calzone de Pota Blava
Calzone fregit Pota Blava, mozzarella, tomàquet i xampinyons

NOVECENTO

Tapa Carxofa Prat
Pizza Novecento
Pizza blanca amb Carxofa Prat al forn i speck (embotit fumat típic italià)
(vegetariana amb comanda)

TIME'S CAFÉ

Tapa Pota Blava
Burger Pota Blava
Burger de pa artesanal amb Pota Blava i enciam del Parc Agrari

TIME'S CAFÉ

Tapa Carxofa Prat
Tequeño peruà de Carxofa Prat
Tequeño de massa wantón amb Carxofa Prat, llagostí, all i julivert

TU SALSITA

Tapa Pota Blava
Gofre Ropa Vieja Pota Blava
Gofre de farina integral i blat de moro, guisat de Pota Blava mechado amb verdures del Parc Agrari i panses, i salseta amb gust caribeny

TU SALSITA

Tapa Carxofa Prat
Arròs Congrí & Carxofa Prat
Arròs bullit amb Carxofa Prat, mongetes negres al gust caribeny, condimentat amb xoriço, verdures del Parc Agrari i herbes aromàtiques

GRANJA TORRES

Tapa Pota Blava
Canelons de la Granja
Caneló farcit de Pota Blava i beixamel

ASSOCIACIÓ DE GASTRONOMIA I TURISME

Tapa Pota Blava
Croquetes de Pota Blava

VALENTINA GUISADO

Tapa Pota Blava
Pota Blava a l’estil de la Valentina
Pota Blava rostit amb all, ceba, conyac, tomàquet del Parc Agrari i llorer
(sense gluten amb comanda)

COOPERATIVA AGRÍCOLA DEL PRAT

Tapa Carxofa Prat
Pulled Pork & Carxofa Prat
Pulled pork amb Carxofa Prat i verdures del Parc Agrari

LE TIGRÉ CAKES

Les Postres
Brioixet by le tigré
Brioixet de xocolata amb frosting de xocolata

PASTISSERIA NOVA SAN JOSÉ

Les Postres
Trufes by San José
Trufes de pa de pessic amb cobertura de xocolata amb crocant i crumble de Red Velvet

MENÚ DE FIRA · 20 €

• Miniaperitiu d'hummus de Carxofa Prat
• Amanida de fulles verdes de la Cooperativa del Prat, remolatxa, Carxofa Prat, avellanes de Reus i vinagreta clàssica
• Pota Blava cuit a baixa temperatura a la catalana, amb panses, poma i prunes
• Les postres especials de Le Tigré Cakes

TAKE AWAY · 12 €

• Pota Blava cuit a baixa temperatura a la catalana amb panses, poma i pruna
• Patates rustides
• 3 croquetes de Pota Blava






ESMORZAR DE PAGÈS · 12 €

• Botifarra eco de Cal Fusteret a la brasa
• Carxofa Prat a la brasa
• Seques saltades
• Allioli
• Dues llesques de pa de llenya
• 1 ampolla de Cervesa Inèdit 33 cl (1€ de suplement si hi ha canvi)



• Dissabte a les 18 h
El pota blava a quatre mans
Susana Aragón (Cèntric Gastrobar) & Mónica Escudero (El Comidista)

• Diumenge a les 12 h
La Carxofa Prat a la cuina
Yuri Torres (El Regust)

• Diumenge a les 18 h
Els secrets del Pota Blava
Rosa Farrés (La Lluna en un Cove)

• Diumenge a les 19 h
Tradició amb producte local
Rosario Perales (Casa Guijarro)


Finalistes i horaris

D’11 a 11.15 h • Cèntric Gastrobar vs Dolmar
D’11.20 a 11.35 h • Ona Nuit vs La lluna en un cove
D’11.40 a 11.55 h • La Masia Sánchez casal vs Time’s Café
D’12 a 12.15 h • Rubricatus vs Delta padel
12.30 h • Entrega de premis

Jurat
Pere Costa (professor d’El Repartidor Escola Restaurant)
Gema Santiago (influencer gastronòmica a Divinos Sabores)
Albert Casanovas (Assessor, crític i fotògraf gastronòmic)

Presenta
Rocío Quesada

Línia 9 Metro · Autobus línies 165 i 65