Tasta la ruta més modernista del 4 d'octubre a l'11 de novembre a Sant Joan Despí, Baix Llobregat i Barcelona

1es Jornades gastronòmiques de Sant Joan Despí, Baix Llobregat i Barcelona

L’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport de l’Associació de Gastronomia i Turisme, organitza les 1es Jornades Gastronòmiques de la ciutat, que ofereixen l’oportunitat de degustar menús d’inspiració modernista, elaborats amb producte fresc i de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Entre els productes, protagonisme de la poma, recuperant la tradició de la Carabruta, que va ocupar els camps de Sant Joan Despí. Jujol també va treballar a nombroses ciutats catalanes i els xefs s’han inspirat en les seves cuines, com la de Tarragona.

Hi participen 13 restaurants de Sant Joan Despí, El Prat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet i Barcelona. En aquesta guia podràs trobar tota l’oferta gastronòmica i gaudir del teu àpat amb una San Miguel Eco, vi de la D.O. Penedès o San Miguel Selecta (si voleu continuar el menú amb cervesa).

Xef Rafa Peña, padrí de les jornades

Restaurants participants

del 4 d'octubre a l'11 de novembre de 2018 a Sant Joan Despí, Baix Llobregat i Barcelona

Ca l'Adan · Sant Joan Despí

Aperitiu Bombó de formatge de cabra amb gelatina de mango

Primer Trencadís de verdures de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat amb salsa romesco

Segon Sac de xai farcit de bolets de temporada en el seu propi suc amb perles de verduretes

Les Postres Pastís tatin casolà amb crema de llet temperada

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Pere Punyetes 2017 Vi negre: Cap de Trons

Preu 30€

Reserves: restaurantecaladan@gmail.com

Can Nanclares · Sant Joan Despí

Aperitiu Croquetes modernistes

Entrant Brandada de bacallà amb cruixent jujolià

Primer Arròs amb bacallà i carxofes o Canelons de verdures Km 0

Segon Pollastre amb prunes o Bacallà amb figues

Les Postres Pastís de Poma Carabruta

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Blanc Prínceps • Vi negre: Noir Prínceps

Preu 30€

Reserves: rnanclares713@hotmail.com

El Rancho · Sant Joan Despí

Aperitiu Bombó de formatge de cabra amb melmelada de nabius i trencadís de festuc

Primer Tombet mallorquí amb verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat

Segon Risotto de Pota Blava amb shiitake confitat

Les Postres Pastís tatin

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Ermita d’Espiells • Vi negre: Viña Vental

Preu 25€

Reserves: elranchosjd@gmail.com

Follia · Sant Joan Despí

Primer Sopa de poma amb trencadís de flors, verdures del Parc Agrari i sardina fumada

Segon Morro de bacallà, sobrassada de Mallorca i mel amb pèrgola de full

Les Postres Carbassa, mandarina i motllures de merenga

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Vinyet • Vi negre: Vinyet

Preu 40€

Reserves: follia@follia.com | www.follia.com

Can Pau Torrents · Sant Joan Despí

Aperitiu Brandada de bacallà amb melmelada de tomàquet i allioli d’all negre amb olivada

Primer Escalivada amb sardina fumada o lasanya de verdures i espàrrecs de marge amb parmesà

Segon Conill rostit a baixa temperatura amb salsa de ratafia o corball amb festucs i regalèssia

Les Postres Pinya colada

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Xino-Xano • Vi negre: Xino-Xano

Preu 40€

Reserves: info@canpautorrents.cat | canpautorrents.cat

Menjateca · Sant Joan Despí

Aperitiu Cebiche de petxina de pelegrí

Primer Caneló de wanton i carn d’olla amb salsa de ceps i formatge

Segon Cap i pota amb gnocchi de patata

Les Postres Poma saltejada amb gelat de vainilla, streusel i escuma de llet merengada

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Clos dels Ángels • Vi negre: Tempus Fugit

Preu 35€

Reserves: menjateca@outlook.com | menjateca.com

Niu D'or

Aperitiu Tombet amb rossinyols, gambeta de Palamós i salvitjada

Primer Crema de carbassa amb sobrassada de Maó, escalivats i xips

Segon Porcella a baixa temperatura amb moniato, castanyes i magrana

Les Postres Sorbet de pomada amb macedònia de fruites del Parc Agrari

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Calcari de Parés i Baltà • Vi negre: Mas Elena de Parés i Baltà

Preu 30€

Reserves: niudor@hotmail.com | niudor.com

Anhel · Gavà

Aperitiu La Torre de la Creu. Croqueta d’albergínia eco de Can Fruitós amb formatge de cabra

Primer Can Negre. Crema de carbassa eco de Can Fruitós, Amb iogurt i llavors de xia

Segon Els bancs del Parc Güell. Pota Blava rostit amb orellanes i pastanaga

Les Postres Escales Jujolianes. La nostra crema pastissera amb xocolata negra 72% cacau

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: +Natura Blanc Eco Bodegues Pinord • Vi negre: +Natura Negre Eco Bodegues Pinord

Preu 35€

Reserves: info@anhelrestaurant.cat | anhelrestaurant.cat

El Brot · Hospitalet

Aperitiu Ou feliç planxat amb verdures de temporada saltades amb sobrassada sobre crep de fajol

Primer Fideus amb galeres, sípia i allioli d’all negre

Segon Porcella de porc ral rostida a baixa temperatura amb puré de patata de Cal Marçal i poma del Parc Agrari acompanyat de salseta de fonoll

Les Postres Tatin artesà de poma amb gelat de vainilla

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Cora Loxarel • Vi negre: Pere Punyetes

Preu 29€

Reserves: hola@elbrotdelhospitalet.cat | elbrotdelhospitalet.cat

El Pou de la Beleta · Sant Boi

Menú degustació
• Amanida de verdures i fruites en mosaic amb romesco
• Steak tartar modernista
• Samfaina de verdures amb ou a baixa temperatura i coriandre
• Morro de bacallà a la llauna 2017
• Cruixent de Pota Blava amb foie i figues
• Crema de fruita de la passió, granissat de malibú amb pinya i escuma de coco

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Muguet • Vi negre: Pere Punyetes

Preu 38€

Reserves: elpoudelabeleta@gmail.com | elpoudelabeleta.com

Gresca · Barcelona

Menú degustació
• Aperitiu: Full crema agra, ous de truita fumats i papada
• Amanida de remolatxes, festucs i gerds
• Royal de bonítol fumat, canyailles i tomàquet
• Curri verd d’escamarlans
• Ou suflé i verdures a la crema
• Colomí amb arrels
• Xocolata especiada, te verd i blat

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Terra de marca Xarel·lo • Vi negre: Els Vinyerons Saltamartí

Preu 40€

Reserves: 934 516 191

L'Apat · Molins de Rei

Menú degustació
• Crema de carbassa, bolets, ou poché de guatlla
• Amanida de granada, escarola, bacallà i taronja
• Arrós amb bolets i aletes de Pota Blava
• Romesquet de rap
• Taten poma, codonyat

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Petit Caus • Vi negre: Petit Caus

Preu 38€

Reserves: restaurantlapat2000@gmail.com | restaurantlapat.cat

Ona nuit · El Prat

Menú degustació
• Aperitiu del xef
• Mini truita de bonítol de Vilanova
• Deconstrucció de fregit d’albergínia del Parc Agrari amb mel de canya
• Verat en escabetx marí amb mol·luscs del Delta de l’Ebre
• Caneló trufat de Pota Blava
• Poma Carabruta rostida amb escuma de crema catalana

Beguda El menú inclou una San Miguel ECO, 2 copes de vi o 2 cerveses Vi blanc: Si Senyor ecològic • Vi negre: Si Senyor ecològic

Preu 40€

Reserves: de@onanuit.com | onanuit.cat

Producte Fresc del Parc Agrari

Quinto San Miguel ECO

VI D.O. Penedés

Què és? Un Plaer per als sentits

A Sant Joan Despí estem celebrant el 140è aniversari del naixement de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Des del passat juny de 2018 i fins al proper setembre de 2019, la ciutat s’aboca en la difusió de l’obra del qui fou molt més que un arquitecte modernista,  tradicionalment eclipsat per la figura de Gaudí, de qui fou col·laborador. Jujol es pot considerar com un artista total, ja que va imposar el seu particular estil més enllà del disseny arquitectònic a través de diferents tècniques, com  l’esgrafiat, l’escultura, el dibuix o la pintura.

Entre les moltes propostes vinculades a aquest Any Jujol 140 i amb la complicitat del sector de la restauració del municipi, presentem aquestes Jornades Gastronòmiques Modernistes que, del 4 d’octubre a l’11 de novembre, ens conviden a descobrir les propostes culinàries que han elaborat una quinzena de restaurants  inspirant-se en l’essència de l’obra d’en Jujol, on les formes i els colors assoliren una nova dimensió creativa, que ara tindran una expressió en diferents menús que seran un autèntic plaer per als sentits. No deixeu passar l’oportunitat de gaudir-ne!

Antoni Poveda
Alcalde de Sant Joan Despí

Jujol: Descobreix un artista total

A Sant Joan Despí estem celebrant el 140è aniversari del naixement de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Des del passat juny de 2018 i fins al proper setembre de 2019, la ciutat s’aboca en la difusió de l’obra del qui fou molt més que un arquitecte modernista, tradicionalment eclipsat per la figura de Gaudí, de qui fou col·laborador. Jujol es pot considerar com un artista total, ja que va imposar el seu particular estil més enllà del disseny arquitectònic a través de diferents tècniques, com l’esgrafiat, l’escultura, el dibuix o la pintura.

Entre les moltes propostes vinculades a aquest Any Jujol 140 i amb la complicitat del sector de la restauració del municipi, presentem aquestes Jornades Gastronòmiques Modernistes que, del 4 d’octubre al 18 de novembre, ens conviden a descobrir les propostes culinàries que han elaborat una quinzena de restaurants inspirant-se en l’essència de l’obra d’en Jujol, on les formes i els colors assoliren una nova dimensió creativa, que ara tindran una expressió en diferents menús que seran un autèntic plaer per als sentits. No deixeu passar l’oportunitat de gaudir-ne!

jujol140.cat

Amb la gastronomia local i de proximitat